Makaronowe szaszłyki

4.64 (22 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te nietypowe podanie idealnie sprawdzi się jako obiad lub przekąska.Podanie przekąski na długim patyku robi wrażenie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram makaronu
    pół kostki sera żółtego
    zioła prowansalskie
    odrobina oleju
    dodatkowo:
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.64 (22 ocen)

Makaronowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente.Odcedź i polej zimną wodą.Ugotowany makaron nadziej na patyki do szaszłyków. Dno naczynia posmaruj odrobiną oleju. Ser pokrój na kawałki.Na makaronowe szaszłyki poukładaj ser i posyp ziołami.Piecz w piekarniku 5 minut w 180 stopniach.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Zioła prowansalskie Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować