Murzynek cappuccino

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Moja córka go uwielbia! Bardzo pyszne ciasto!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 torebki cappuccino, 4 jaja
    słoik (720ml) wiśni, 12 dag masła
    25 dag cukru, 40 dag mąki
    torebka proszku do pieczenia
    łyżka kakao, 5 dag czekolady
    4 łyżki likieru migdałowego
    20 dag śmietany kremówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Murzynek Desery Cappuccino

Murzynek cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmieszać proszek cappuccino z 2 łyżkami gorącej wody.
  • 2. Masło utrzeć z cukrem.
  • 3. Ucierając, kolejno wbijać jajka.
  • 4. Wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąkę i kakao.
  • 5. Połączyć z przygotowanym cappuccino i likierem. Dołożyć osączone wiśnie.
  • 6. Powstałe ciasto umieścić w natłuszczonej formie do keksów (26 cm długości).
  • 7. Piec 1 godzinę w temp. 175 stopni. Ciasto wyjąć z formy, ostudzić.
  • 8. Czekoladę zetrzeć. Śmietanę ubić na sztywno. Posmarować ciasto, oprószyć kakao i wiórkami z czekolady.

Porady

Jeśli wbijesz do ucieranego ciasta zbyt zimne jajka (prosto z lodówki), może się ono zważyć. Odzyska pożądaną konsystencję, gdy dodasz do niego nieco pszennej mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować