Muffinki z Ciasta Naleśnikowego

4.49 (179 ocen)

  • 35 min

Inne spojrzenie na muffiny - w mojej wersji z ciasta naleśnikowego.... idealna przekąska !!!

  • 35 min

Składniki:


  • OKOŁO 10 SZTUK NALEŚNIKOWYCH MUFFINEK
    1 1/2 SZKLANKI MĄKI
    200 ML MLEKA
    1 JAJKO
    2 ŁYŻKI CUKRU
    1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU
    1 ŁYŻKA PROSZKU DO PIECZENIA

    NADZIENIE:
    2 JABŁKA
    1/2 SZKLANKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
    1/2 SZKLANKI MUSLI ( JA UŻYŁEM MUSLI OWOCOWYCH
    SKÓRKA Z POMARAŃCZY
    1 ŁYŻKA MASŁA
    1 ŁYŻKA MIODU
    CUKIER PUDER I CYNAMON DO POSYPANIA
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Naleśniki

Muffinki z ciasta naleśnikowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MĄKĘ, PROSZEK DO PIECZENIA I CUKIER WSYPUJEMY DO MISKI DOLEWAMY MLEKO, WBIJAMY JAJKO I CAŁOŚĆ MIKSUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ.
  • http://pimpmypancakes.blogspot.com/ 2. OBIERAMY JABŁKA I KROIMY W PASECZKI.
    ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I ROZPUSZCZAMY NA NIEJ MASŁO I WRZUCAMY JABŁKA I SKÓRKĘ Z POMARAŃCZY - DOLEWAMY ŁYŻKĘ MIODU.
    SMAŻYMY, AŻ JABŁKA BĘDĄ MIĘKKIE I ODSTAWIAMY NA BOK DO OSTUDZENIA.
  • 3. ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO OKOŁO 180' STOPNI.
    FOREMKI NA MUFFINY WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA ( MOŻEMY DELIKATNIE PRZESMAROWAĆ FOREMKI MASŁEM ).
    DO FOREMEK WLEWAMY PO OKOŁO 2 ŁYŻKI CIASTA I DODAJEMY PO 1 ŁYŻECZCE MUSLI I WIÓRKÓW KOKOSOWYCH I WBIJAMY PO KILKA PLASTERKÓW JABŁKA.
    WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 25 - 30 MINUT.
  • 4. PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU NALEŚNIKOWYCH MUFFINEK MOŻEMY POSYPAĆ JE CYNAMONEM BĄDŹ CUKREM PUDREM.

Porady

Do foremek wlej ciasto na około 3/4 wysokości foremki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować