Muffinki z buduniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto białe: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Do mąki dodać cukry , sól wymieszać. Margarynę roztopić i przestudzić.
Do przestudzonej margaryny dodać jajko i mleko wymieszać, następnie dodajemy wszystkie sypkie składniki , mieszamy.
2.Ciasto ciemne: Mąkę proszek do pieczenia i kakao przesiać. Do mąki dodać cukier, sól wymieszać. Margarynę roztopić i przestudzić.
Do przestudzonej margaryny dodać jajko i mleko wymieszać, następnie dodajemy wszystkie sypkie składniki , mieszamy.
3.Gotujemy budyń. Studzimy.
4.Do każdej foremki dajemy po 1 łyżce ciemnego ciasta na środek po 1 łyżeczce budyniu wierzch przykrywamy 1 łyżka ciasta białego.
5.Pieczemy w temperaturze 180-190 przez 25min.
Porady
Ciasto powinno być do wysokości 2/3 foremek inaczej może wypłynąć.
Komentarze