Muffinki rabarbarowe z rodzynkami i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i szybkie muffinki z rabarbarem, rodzynkami i orzechami włoskimi na zsiadłym mleku które są bardziej puszyste i wilgotne.Posypane kokosową kruszonką wszystkie składniki idealnie się komponują ze sobą.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Kruszonka
    0,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki wiórek kokosowych
    1 szklanka cukru
    Cukier waniliowy
    0,5 kostki masła
    Składniki na muffinki na 20 sztuk
    3 szklanki mąki
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    Cukier waniliowy
    3/4 szklanki oleju
    1 szklanka zsiadłego mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    Sok wyciśnięty z cytryny

    Dodatki
    3 łodygi rabarbaru
    1/3 szklanki rodzynek
    1/3 szklanki orzechów włoskich
    Cynamon
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Muffinki rabarbarowe z rodzynkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
  • 2. Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki, posyp cynamonem i cukrem .Odstaw..Orzechy pokrój drobniej wymieszaj z rodzynkami.
  • 3. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj sok z cytryny,olej ,mleko następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą
    Dokładnie wymieszaj.Dodaj orzechy, rodzynki i rabarbar.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w temperaturze 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować