Pyszne i szybkie muffinki z rabarbarem, rodzynkami i orzechami włoskimi na zsiadłym mleku które są bardziej puszyste i wilgotne.Posypane kokosową kruszonką wszystkie składniki idealnie się komponują ze sobą.
10 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
Kruszonka
0,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wiórek kokosowych
1 szklanka cukru
Cukier waniliowy
0,5 kostki masła
Składniki na muffinki na 20 sztuk
3 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka cukru
Cukier waniliowy
3/4 szklanki oleju
1 szklanka zsiadłego mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
Sok wyciśnięty z cytryny
Muffinki rabarbarowe z rodzynkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
2.Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki, posyp cynamonem i cukrem .Odstaw..Orzechy pokrój drobniej wymieszaj z rodzynkami.
3.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj sok z cytryny,olej ,mleko następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą
Dokładnie wymieszaj.Dodaj orzechy, rodzynki i rabarbar.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w temperaturze 180 st.
Komentarze