Muffinki czarno- białe

4.48 (182 ocen)

  • 15 min

Doskonałe dla dzieci jak i dorosłych. Szybkie i tanie w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 280g mąki pszennej
    1 łyżka proszku piecznia
    1 łyżka cukru waniliowego
    115g drobnego cukru
    2 jajka
    250ml mleka
    6 łyżek oleju
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki czarno- białe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu wymieszać wszystkie składniki suche, w innym mokre.
  • 2. Połączyć zawartość obu naczyń do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie porcje i do jednej dodać kakao.
  • 3. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać ciasto na zmianę po jednej łyżce jasnego i ciemnego uzupełniając każdą papilotkę do 2/3 wysokości.
  • 4. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować