Muffinki bezowe

4.46 (151 ocen)

  • 30 min

Przepis ku uciesze mojej córci

  • 30 min

Składniki:

  • 6 białek
    1szklanka cukru pudru
    szczypta soli
    36 foremek papierowych do muffinek
    blaszka do pieczenia muffinek(ja mam 3*4)
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki bezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.jajką myjemy pod bieżącą woda
    2.oddzielamy białka od żółtek
    3.białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę z cukrem
    4.wcześniej nagrzewamy piekarnik do 180'C
    5.ubitą sztywną pianę nakładamy do papierowych foremek od mufinek około pół foremki
    6.foremki wkładamy do blaszki do pieczenia mufinek
    7.pieczemy 20minut w 200'C

Porady

Muffiny po przestygnięciu idealnie odchodzą od papierowych foremek,dzięki którym pięknie wyrosną.! Wersja urozmaicona to dodając wiórki kokosowe-jedno opakowanie t.j.20dag Wychodzą 24 muffinki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować