Orzeźwiający, lekki i niskokaloryczny deser idealny na upalne dni.
Składniki:
Składniki na 10 sztuk:
500 g gęstego greckiego jogurtu (może być o obniżonej zawartości tłuszczu)
2 łyżki miodu
100 g truskawek
50 g chipsów czekoladowych z gorzkiej czekolady (lub pół tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kostkę)
Mrożony jogurt na patyku z czekoladą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt wymieszać z miodem.
2.Truskawki oczyścić, drobniej pokroić i dodać do jogurtu razem z czekoladą. Wszystko wymieszać i przelać do foremek na lody. Wstawić do zamrażalnika do całkowitego zamrożenia.
Porady
Przed wyciągnięciem lodów najlepiej każdą foremkę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, dzięki czemu z łatwością z niej wyjdą.
Komentarze