Mrożona kawa z likierem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Taka kawa jest idealna na teraźniejsze upały, doskonale chłodzi i pobudza do działania, dodatek pysznego kawowego likieru i gałka waniliowych lodów podkręca jej rozkoszny smak, polecam dla dorosłych!

  • 10 min

Składniki:

  • 200 ml mocnej naturalnej kawy
    1 szklanka kostek lodu kawowego (z naparu kawy)
    300 ml mleka 3,2 %
    100 ml likieru kawowego
    1 łyżka brązowego cukru trzcinowego
    lody waniliowe
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Napoje Likiery Kawy

Mrożona kawa z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem wlewamy kawowy likier.
    Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy po gałce lodów waniliowych, posypujemy posypką czekoladową do deserów.
    Podajemy od razu po przyrządzeniu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier kawowy Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować