Moje warzywa na patelnię

2 (1 ocen)

  • 15 min

Jeden z moich sposobów przyrządzania mieszanki tzw. na patelnię.

  • 15 min

Składniki:


  • warzywa mrożone 200 g
    oregano 1/2 łyżeczki
    papryka słodka mielona 1/3 łyżeczki
    sól do smaku
    olej do smażenia 1 łyżka
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Moje warzywa na patelnię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa - mieszanka na patelnię. Smażmy bez przykrycia na średnim płomieniu. W momencie gdy warzywa nam się dobrze rozmrożą posypujemy je solą oraz oregano i smażymy. Chwilę przed zdjęciem warzyw z ognia oprószamy je papryką. Można użyć papryki ostrej lub mieszanki.

Porady

Warzywa mogą stanowić dodatek, np. mięsa lub samodzielne danie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować