Młode ziemniaki z piekarnika

4.5 (180 ocen)

Malutkie młode ziemniaki z rozmarynem i tymiankiem.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 główka czosnku
    3 gałązki rozmarynu
    5 -7 gałązek tymianku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    3 łyżki oleju
    sól
    koper
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młode ziemniaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młode, najmniejsze ziemniaki dokładnie umyć. Zalać wodą i od chwili zagotowania, gotować 5 minut. Wodę wylać.
  • 2. Ząbek czosnku rozetrzeć z solą i razem z papryką słodką i ostrą dodać do ziemniaków. Dodać całe ząbki czosnku w łupinkach, zioła i olej. Garnek przykryć i kilka razy potrząsnąć.
  • 3. Wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do zrumienienia. Podawać posypane koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować