Młoda kapusta zasmażana

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Sezon na młodą kapustę trwa, nie umiem przejść obok niej obojętnie. W mojej kuchni króluje bigos z młodej kapusty i gołąbki. Ale obowiązkowo do młodych ziemniaków robię kapustkę zasmażaną. Jest pyszna!

  • 40 min

Składniki:

  • * główka młodej kapusty
    * sól i cukier do smaku
    * 2 łyżki masła
    * łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać i obgotować do miękkości. Przyprawić do smaku. Masło rozpuścić, zrumienić mąkę. Dodać do kapusty, zagotować. Można dodać świeży koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować