Młoda kapusta z koperkiem

5 (185 ocen)

  • 10 min

Taką kapustę gotuje moja Mama i w tej wersji smakuje mi najbardziej.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty

    1 cebule

    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna

    Śmietana słodka30% lub 14% płynna do zup

    mąka ok.1 łyżeczka

    koperek
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z koperkiem 1. Kapustę umyć,obrać z wierzchnich liści,przekroić na pół,wyciąć głąb i poszatkować.Włożyć do garnka,zalać wodą i lekko obgotować ok. 5 minut.Odcedzić na durszlaku.
  • Młoda kapusta z koperkiem 2. W garnku rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić.
  • Młoda kapusta z koperkiem 3. Do cebuli dodać kapustę,sól, pieprz, przyprawę uniwersalną, chwilę podsmażyć. Następnie podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.Gdy kapusta będzie miękka dodać śmietanę do smaku,posiekany koperek i w razie potrzeby podbić troszeczkę mąką.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować