MIODZIO DO WSZYSTKIEGO

  • wyświetlono: 909 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 2

Doskonały dodatek do pieczywa,ciast i deserów.Smak tego miodu pamiętam z dzieciństwa,kiedy to było własne masełko i maślanka.Używało się tego miodu głównie do smarowania pieczywa.Ja jednak wykorzystuję do różnego rodzaju ciast,deserów.,naleśników.Polecam.

Koronowianka

Składniki



1/2 l. swojskiej maślanki z grudkami masła
2 szk.cukru

Sposób przygotowania przepisu:

MIODZIO DO WSZYSTKIEGO

  • miodzio do wszystkiego1.



    Do garnka wlać maślankę,wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu mieszając około 1 godz.40 min.


  • miodzio do wszystkiego2. Masa musi osiągnąć gęstość ciasta naleśnikowego i mieć ciemno słomkowy kolor.
  • miodzio do wszystkiego3. Gorące wlać do suchych słoiczków,zamknąć,przestudzić.Trzymać w chłodnym miejscu.

Porady

Maślankę kupioną w sklepie można wzbogacić dodając łyżkę masła.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczylasmaki dzieciństwa

Komentarze

Podobne przepisy

image-26kh4hh

Dodane przez: Pistacja

Czekoladowa masa do wafla

Przepis na czekoladową masę do...

Małe babeczki do koszyczka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Małe babeczki do koszyczka

Takie małe babeczki robimy zawsze...

Biszkopt :)

Dodane przez: magia_cantante

Puszysty biszkopt do tortu

Wielokrotnie próbowałam zrobić...

masa do ciast

Dodane przez: kasienka1987

krem do ciast

pyszna , kremowa , masa budyniowa...

biszkopt- spód tortowy

Dodane przez: majka190382

BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

Podstawowy przepis do wykonania...

image-21ti1wm

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Korzenna przyprawa do piernika

Pachnie jak święta i ulubione ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE