REKLAMA

Sos tatarski do wszystkiego

wyświetlono: 102 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Sos tatarski znany od wieków pasuje do wszystkiego, do kanapek, śledzika, jajek na twardo, do wszelkich wytrawnych galaretek, jak również do pasztetów, mięs pieczonych i smażonych, a nawet grilla, sprawdziłam różne wersje. 

opublikowany: 21.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 50 min

Składniki:

  • 700 g pieczarek marynowanych w słoiku
    500 g obranych ogórków konserwowych
    400 g cebuli białej
    majonez dobrej jakości słoik ok 500 ml lub więcej zależy od gustu
    posiekana natka pietruszki do ozdoby
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, pieczarki i cebulę bardzo drobniutko posiekać ( jest to dosyć żmudne ale warto z tej ilości sosu starczy na długo), wymieszać z majonezem, solą i pieprzem, ew można dodać łyżeczkę cukru. Włożyć do słoiczków i przechowywać w lodówce, przed podanie ozdobić siekaną zieleniną. Smacznego , radzę zrobić bo kupne nawet z renomowanych firm nawet się nie umywają.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Sos tatarski

Doskonały dodatek do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego.

kategoria: kanapki Sosy sos tatarski Dodatki opublikowany: 01.02.2015 | wyświetlono: 1141 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE