Miodowy blok czekoladowy

4.49 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Moje smaki z dzieciństwa, dzisiaj w odmienionym wydaniu, bo zamiast cukru użyłam podkarpackiego miodu spadziowego, a do tego wspaniałe orzechy laskowe z ekologicznych sadów.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    30 dag podkarpackiego miodu spadziowego

    20 dag herbatników
    50 dag mleka w proszku
    20 dag masła
    5 łyżek kakao

    15 dag orzechów laskowych
    200 ml wody
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Miodowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    1. Roztapiamy masło z miodem, kakao i wodą, odstawiamy do ostygnięcia. Rozdrabniamy herbatniki i przygotowujemy orzechy.
    2. Do wystudzonej masy kakaowej dosypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy. Na końcu wsypujemy herbatniki i orzechy w całości, delikatnie mieszamy masę łyżką.
    3. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Masę nakładamy do foremki. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie foremkę odwracamy, ściągamy papier kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować