Blok czekoladowy

5 (154 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Przepis mam od mamy. Robię go wtedy kiedy mam ochotę na coś słodkiego.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na keksówkę o wymiarach 25x10
    1 1/2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    3 szklanki mleka w proszku
    1/2 szklanki wody
    6 paczek pokruszonych herbatników (300 g)
    100 g orzechów (dałam laskowe)
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,wodę,cukier,kakao rozpuścić i ostudzić. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać mleko w proszku,pokruszone herbatniki i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć do keksówki,wyrównać i wstawić do lodówki na ok.3 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować