Pieczone miodowe skrzydełka z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób

słodkie miodowe mięso i kwaskowe wiśnie-połączenie smaków idealne!

  • 55 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg drobiowych skrzydełek
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    pół łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1 łyżka musztardy
    3-4 łyżki miodu płynnego
    pieprz- do smaku
    sól-do smaku
    papryka mielona słodka do smaku
    oraz
    około 2 szklanki swieżych wiśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pieczone miodowe skrzydełka z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie płuczemy pod bieżąca wodą.
    Czosnek przepuszczony przez praskę.
    Cebule siekamy .
    Czosnek mieszamy z cebulą, musztardą ,miodem i przyprawami .
    Powstałą marynatą oblewamy skrzydełka.
    Całosc przykrywamy folią aluminiową schładzamy około 2 godziny ale -im dłuzej tym lepiej.
    Następnie mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy pozostała marynatą i pieczemy na złoty kolor w temp 190 stopni przez około 40-50 minut. W połowie pieczenia dodajemy wiśnie.
    Podajemy z ulubioną surówką ,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wiśnie Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować