Mintaj w zalewie octowej

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

Ten przysmak jest dla mojego męża ..zawsze robię mu to danie gdy chce się mu odwdzięczyć za coś miłego

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg mintaja 3 duze cebule 2 szklanki octu 2 liscie laurowe 2 ziela angielskie odrobina cukru
    mąka sól olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Mintaj w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj w zalewie octowej 1. rybe obmywamy i obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.usmażone filety zostawiamy do ostygnięcia.Robimy zalewę: 3 l wody zagotowujemy z liściem zielem i cukrem dodajemysól i tez pokrojona w plastry cebulę.zalewamy octem i gotujemy do zagotowania.studzimy zalew.do miski na dół wlewmy zalewę potem kładziemy kilka ryb na to zalewę z cebulą i na to rybke i zalewamy resztą i na wierch cebula.wkładamy na noc do lodówki.smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować