Mini torcik z rabarbarem i truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT JASNY
Białka ubić na sztywno, dodać cukry. Następnie stopniowo dodać żóltka, proszek do pieczenia i mąkę. Wymieszać i wyłożyć na małą okrągłą blachę. Piec przez 20min. w temperaturze 180 stopni.
BEZY
Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier puder. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Bezy suszyć przez 90 minut w temperaturze 140 stopni. Następnie pozostawić bezy w piekarniku do całkowitego ostudzenia.
KREM ORZEŹWIAJĄCY
Truskawki, rabarbar, mięte i cukier przełożyć do rondliczka i gotować aż lekko zgęstnieje. Ostudzić.
Robotem wymieszać mascarpone i krem do tortu razem z mlekiem. Następnie dodać ostudzony mus z owocami. Wymieszać i wyłożyć na ostudzony biszkopt.
Komentarze