MINI TORCIK Z RABARBAREM I TRUSKAWKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Orzeźwiający torcik idealny na ciepłe dni

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • BISZKOPT JASNY
    - 4 jajka
    - 4 łyżki cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - cukier waniliowy
    - 4 łyżki mąki pszennej

    KREM ORZEŹWIAJĄCY
    - 250g serka mascarpone
    - 1 krem do tortu waniliowy
    - 1/2 szklanki mleka
    - 200g truskawek
    - 3 laski rabarbaru
    - kilka listków mięty
    - 1 łyżka cukru

    BEZY
    - 2 białka
    - 120g cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Beza Napoje

Mini torcik z rabarbarem i truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT JASNY
    Białka ubić na sztywno, dodać cukry. Następnie stopniowo dodać żóltka, proszek do pieczenia i mąkę. Wymieszać i wyłożyć na małą okrągłą blachę. Piec przez 20min. w temperaturze 180 stopni.

    BEZY
    Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier puder. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Bezy suszyć przez 90 minut w temperaturze 140 stopni. Następnie pozostawić bezy w piekarniku do całkowitego ostudzenia.

    KREM ORZEŹWIAJĄCY
    Truskawki, rabarbar, mięte i cukier przełożyć do rondliczka i gotować aż lekko zgęstnieje. Ostudzić.
    Robotem wymieszać mascarpone i krem do tortu razem z mlekiem. Następnie dodać ostudzony mus z owocami. Wymieszać i wyłożyć na ostudzony biszkopt.

    Udekorować tort bezami i owocami. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Mięta Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować