Mini torcik bezowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny torcik bezowy z kremem malinowym i mrożonymi malinami.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białka w temperaturze pokojowej
    200 g drobnego cukru
    2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    szczypta soli
    500 ml śmietanki 30%
    200 g mrożonych malin
    Krem malinowy do tortów
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Bezy Beza Tort bezowy

Mini torcik bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Kiedy piana zaczyna być sztywna stopniowo dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Miksujemy na najwyższych obrotach aż masa będzie sztywna i lśniąco biała.
  • 2. Z papieru do pieczenia wykrawamy 3 koła o wymiarze 20 cm. Masę dzielimy na 3 i formujemy na papierze blaty bezowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut. Następnie wyjmujemy odlepiamy ze spodu papier do pieczenia i przyrządzamy krem.
  • 3. Krem gotowy robimy wg przepisu na opakowaniu zapewne będzie on na 500 ml śmietanki dodajemy kilka malin wcześniej rozmrożonych. Układamy pierwszy blat następnie krem, kolejny blat oraz krem i przykrywamy trzecim blatem. Układamy mrożone maliny i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować