Mini omlety z parówka i cukinią

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Bardzo proste, pyszne i sycące mini omlety :) Moje córeczki bardzo je lubią. To fajna propozycja dla małego niejadka na śniadanie, podwieczorek czy kolację, ale nie tylko. To taka lżejsza i szybka wersja dla miłośników pizzerinek :) Może też podać je w bułce np. z sosem czosnkowym.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki: na 4 omleciki
    2 jajka,
    2 łyżki mleka,
    2 dobrej jakości parówki,
    2-3 plasterki cukinii,
    2-3 plastry żółtego sera,
    na czubku łyżeczki pomidorów suszonych z bazylia i czosnkiem,
    świeżo mielony pieprz,
    odrobina oleju do natłuszczeniu patelni,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Mini omlety z parówka i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini omlety z parówka i cukinią 1. Jajka roztrzepujemy razem z mlekiem. Dodajemy pokrojone w plasterki parówki, drobno pokrojoną cukinie i ser żółty ( drobno pokrojony lub stary na tarce). Dodajemy też przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię. Jak się zapiecze z jednej strony, przewracamy delikatnie na drugą stronę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować