Mini omlety z dżemem

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Delikatne omlety, przełożone dżemem truskawkowym. W sam raz na śniadanie z kubkiem kakaa.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1/3 szklanki mleka
    szczypta soli i pieprzu
    3 łyżki oleju
    1 łyżka mąki
    ok. 6 łyżek dżemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Mini omlety z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy żółtka i olej. Na końcu mieszamy z mąką i pieprzem. Smażymy na małej patelce śr. 10cm. Gotowe omlety przekładamy dżemem truskawkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować