Mini marchewki z miodem i chilli

4.42 (197 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Przedstawiam przepis na warzywka do obiadu w nieco innej formie:). Kluczowe są tu małe, słodkie marchewki. Są łatwo dostępne, możemy kupić mrożone lub nie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500g mini marchewek
    1 łyżka masła
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka chilli
    sól
Wystaw ocenę:

4.42 (197 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Mini marchewki z miodem i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę, miód, sól i chilli. Smażymy chwilę mieszając by wszystkie składniki dobrze połączyły się z marchewką. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować