Mini kanapki z grillowanym serem górskim i warzywami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste, a jednocześnie smaczne kanapki, które możecie podać na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację. Oczywiście najlepsze będą z oscypkiem. Jeśli jednak nie uda Wam się go dostać możecie użyć innego naturalnie wędzonego sera.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bułki do mini burgerów
    młoda cukinia
    czerwona cebula
    najlepiej małe oscypki lub naturalnie wędzony ser górski
    małe listki sałaty
    rukola
    natka pietruszki
    pomidorki koktajlowe

    marynata do warzyw:
    olej rzepakowy
    czosnek przeciśnięty przez praskę
    sól morska
    tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Burgery Kanapki

Mini kanapki z grillowanym serem górskim i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki kroimy na pół.

    Cukinię i cebulę kroimy w plasterki. Olej rzepakowy mieszamy z czosnkiem, solą i tymiankiem. W marynatą nacieramy plasterki cebuli i cukinii. Warzywa i ser grillujemy.

    Bułki chwilę podgrzewamy na grillu.

    Na bułkach układamy sałatę, grillowany ser, natkę pietruszki, rukolę, cukinię oraz cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki. Wbijamy wykałaczkę, a na jej czubek nadziewamy pomidorka. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować