1.Biszkopt:Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
2.Masa:Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
3.Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu.
4.Polewa: . Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.!
Komentarze