Migdałowy blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Łom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu

  • 4 godz.

Składniki:

  • Składniki:


    50 dag mleka w proszku
    25 dag masła
    15 dag migdałów
    20 dag cukru trzcinowego
    4 łyżki kakao
    10 dag mlecznej czekolady
    3/4 szklanki wody
    skórka otarta z pomarańczy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Migdałowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Roztapiamy masło z cukrem, kakao, czekoladą i wodą, odstawiamy do ostygnięcia.

    2. Do wystudzonej masy dosypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do reszty. Na końcu wsypujemy migdały, delikatnie mieszamy masę łyżką.

    3. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie foremkę odwracamy, ściągamy papier.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować