Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Na jesienne zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • Jajko
    • Sól
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 3 łyżki śmietany 12 %
    • Olej do smażenia
    • 5 cebul dużych
    • 1 opakowanie sosu w proszku myśliwskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sosy

Mielone z cebulką w sosie myśliwskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
    Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
  • cebula 2. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju.
    Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty.
  • danie 3. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować