Mielone inaczej

4.5 (170 ocen)

  • 10 min

Idealne dla niejadków gotowanych warzyw!

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dkg mięsa mielonego
    Ugotowana marchew
    Mała ugotowana pietruszka
    Kawałek ugotowanego selera
    Sól
    Pieprz
    1-2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    Tymianek
    Łyżeczka koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki
    1 jajko
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane warzywa po prostu rozgniatamy widelcem dość mocno. Mieszamy z mięsem. Dodajemy jajo, łyżeczkę koncetratu pomidorowego, mąkę, sól, pieprz, natkę pietruszki., tymianek. Wyrabiamy masę. Formujemy małe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy np. tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować