Mięciutka rolada z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odstawić w zimne miejsce do stężenia, pokroić w kwadraciki. Umyte jaja dzielimy na białka i żółtka.Białka ubijamy na sztywno dodając na końcu żółtka z cukrem.Delikatnie mieszamy.Cukier waniliowy , mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie przesiewamy. Gdy będzie gotowTak przygotowane ciasto delikatnie wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę. Pieczemy 25 minut w temp.180 s.c .a ,dopiero gdy nieco ostygnie ( będzie ciepła) zwijamy w ściereczkę.Chłodzimy.Roladę po rozwinięciu smarujemy ubitą śmietaną kremówką. Na koniec wtykamy kwadraciki galaretki. Znów zwijamy i chłodzimy.Po 2 godzinach rolada w pełni gotowa do spożycia
2.Umyte jaja dzielimy na białka i żółtka.Białka ubijamy na sztywno dodając na końcu żółtka z cukrem.Delikatnie mieszamy
3.Cukier waniliowy , mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie przesiewamy
4.Tak przygotowane ciasto delikatnie wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę. Pieczemy 25 minut w temp.180 s.c .
5.Gdy będzie gotowa ,dopiero gdy nieco ostygnie ( będzie ciepła) zwijamy w ściereczkę.Chłodzimy
6.Roladę po rozwinięciu smarujemy ubitą śmietaną kremówką. Na koniec wtykamy kwadraciki galaretki. Znów zwijamy i chłodzimy.Po 2 godzinach rolada w pełni gotowa do spożycia
Komentarze