Rolada z kremem i galaretką

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Rolada ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne, jednak postanowiłam dodać coś od siebie i to jes wzorek na roladzie, który przerysowałam i pokryłam masą.

  • 60 min

Składniki:

  • Masa dekoracyjna:
    90g maki
    90g cukru
    1 białko
    3łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    2 łyżeczki kakao

    Biszkopt:
    Szklanka mąki
    Szklanka cukru
    3jajka
    1/3szkl. Wody
    Cukier waniliowy

    Krem:
    Śmietana kremówka ok 200g
    2/3 szkl cukru pudru
    Śmietan fix
    Galaretka wiśniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rolada z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzec masło z cukrem, dodać białko i mąkę. Miksować.
    Dolać kawe rozpuszczoną w 2łyżkach wody i dosypać kakao.
    Wszystko wymieszać i nałożyć na papier układajac wzorek według uznania.

    Biszkpot:
    Białka ubić z cukrem.
    Dodać żółtka i miksować, dosypać mąkę i cukier waniliowy, dolać wode i wszystko wymieszać. Nałożyć na mase dekoracyjna. Piec ok.200stopni przez 17minut.

    Krem:
    Galaretke rozpuscić w wodzie, ubić śmietane z cukrem pudrem i fixem.
    Nałożyć na wystudzony biszkopt galaretke i krem i zwinać.

Porady

po upieczeniu biszkoptu zawinać go w wilgotna ścierecze i poczekać aż wystygnie. Jeżeli chcesz mieć inny kolor wzoru np. Różowy możesz dodać do masy dżem zamiast kawe i kakao, jeżeli chcesz bardziej kolorowy użyj barwników spożywczych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować