1.Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder. Oddzielamy żółtka od białek, żółtka dodajemy do sypkich składników.
2.Masło kroimy na mniejsze części siekamy z resztą składników, dolewając śmietanę.
3. Całość wyrabiamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto odstawiamy do lodówki na 30 min, a piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
4.W tym czasie obieramy orzechy z łupin oraz rozgniatamy je.
5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy, i tak przygotowane umieszczamy w piekarniku na ok 40 min.
6.Po wyjęciu zostawiamy ciasto do ostygnięcia. Następnie rozsmarowujemy mleko skondensowane po całym wierzchu ciasta, posypujemy orzechami i kawałkami skórek pomarańczowych.
Komentarze