Jajochlebki

4.49 (165 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybkie, proste danie, zainspirowane studenckim życiem.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka kromek chleba lub bułka (ewentualnie każde pieczywo, które nam zalega)
    1-2 jajka
    sól, pieprz

    wersja ulepszona:
    kiełbaska/wędlina/boczek
    cebula
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Chleb Jajko Przekąski

Jajochlebki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczywo rwiemy na kawałki i podpiekamy na suchej patelni.
    Zalewamy jajkiem i mieszamy, aby składniki się połączyły.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Wersja na bogato:
    Przed podpieczeniem pieczywa, na patelni podsmażamy ulubioną kiełbasę/wędlinę i drobno pokrojoną cebulę.
    Po dodaniu reszty składników całość zasypujemy żółtym serem.

Porady

Aby ser ładnie rozpuścił się na daniu, a pozostałe składniki się nie przypaliły, należy przykryć patelnię i pozostawić ją na wyłączonej kuchence.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować