Masełko bardzo smakowe

5 (163 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Można by część składników przekręcić maszynką ale lubimy widzieć co jemy:))))zresztą jestem leniwcem a maszynkę trzeba by umyć:))

  • 30 min

Składniki:

  • masło 1 kostka (250g)
    kiełbasa swojska 10-15 dag
    cebulka 1/2 szt mniejszej
    jajka 3-4 szt
    natka pietruszki 1 mniejszy pęczek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Kanapki Pasty Wędliny

Masełko bardzo smakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wyjąc z lodówki żeby zmiękło. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobniutko pokroić. Tak samo pokroić wędlinę. Natkę pietruszki i cebulę też drobniutko pokroić .

    Z połową masła ucieramy pietruszkę i cebulę. Dodajemy resztę masła, wędlinę i jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

    Smarujemy kromki chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Masło Natka pietruszki Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować