Masło smakowe z koperkiem i makiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smakowite i aromatyczne masło. Świetna propozycja na codzienne kanapki . Masło z dodatkiem prażonej czarnuszki i kuminu, lekko pikantne od cebulki oraz musztardy i z przyjemnym koperkowym posmakiem, a do tego ciekawe - i smakowo, i wizualnie - piegi z maku. Polecam!

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g masła niesolonego (o temp. pokojowej)
    ½ białej cebuli (50 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 łyżeczki suchego maku niebieskiego
    1 łyżeczka całych ziaren czarnuszki
    1 łyżeczka całych nasion kuminu (kminu rzymskiego)
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Dodatki Pasty

Masło smakowe z koperkiem i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masło smakowe z koperkiem i makiem 1. Masło przełożyć do miski. Dodać obraną i posiekaną cebulę, koperek, musztardę, mak oraz uprażone w suchym rondelku, a następnie utłuczone w moździerzu czarnuszkę i kumin. Składniki dokładnie utrzeć. Gotowe masło doprawić do smaku szczyptą soli i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować