Ciasto "margaretka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbić do miski dodać cukier i ubić na puszysty krem.
Do ubitych jajek wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
,zmiksować do połączenia się składników.
Masę wylać na blaszkę 25x30 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 20 minut.
Wyjąć z pieca,ostudzić,zdjąć papier.
2.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 375 ml wrzątku,ostudzić.
Serek mascarpone, schłodzoną śmietankę oraz cukier puder ubić na gęstą masę.
Dodać lekko tężejącą galaretkę cytrynową,zmiksować do połączenia się składników.
Piankę wyłożyć na zimny biszkopt,wyrównać powierzchnię na piance zaraz ułożyć ciasteczka,by się przykleiły.
Ciasto włożyć na 15 minut do lodówki.
3.Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 300 ml wrzątku,ostudzić.
Dobrze tężejącą wyłożyć na ciasteczka.
Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.
Komentarze