Margaretka - ciasto bez pieczenia

4.49 (205 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo popularne w internecie ciasto bez pieczenia, które zachwyca zarówno wyglądem jak i smakiem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA:

    600 ml śmietany 30%
    3 galaretki przezroczyste o smaku winogronowym

    PONADTO:

    opakowanie gofrów /25 dag/
    35 dag kruchych ciasteczek Bonitki z nadzieniem o smaku wiśniowym
    2 galaretki cytrynowe
Wystaw ocenę:

4.49 (205 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Margaretka - ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Goframi wyłożyć dno rantu.
  • 2. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 600 ml wrzątku. Wystudzić, odstawić do stężenia.
  • 3. Galaretki cytrynowe rozpuścić również w 600 ml wrzątku. Wystudzić, odstawić do stężenia.
  • 4. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania wlać tężejącą galaretkę przezroczystą.
  • 5. Gotową masę wylać na gofry, wyrównać. Schłodzić.
  • 6. Na schłodzoną masę śmietankową ułożyć ciasteczka, jedno obok drugiego.
  • 7. Wierzch zalać galaretką cytrynową. Pozostawić do całkowitego stężenia.
  • 8. Inspiracja pochodzi z bloga http://ostra-na-slodko.pl/

Porady

Zamiast spodu z gofrów można przygotować cienki biszkopt, lub wykorzystać okrągłe biszkopciki. Do składania ciast używam rantów - wielkość można samemu uregulować i zawsze wychodzi proste ciasto przy brzegach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana 30%

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować