Marchewka w panierce

4.49 (190 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubiłam tę marchewkę będąc dzieckiem i nadal często ją przygotowuję.

  • 20 min

Składniki:

  • marchew
    jajka do panierki
    bułka tarta do panierki
    przyprawa kuchenna
    olej do smażenia
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, umyć, pokroić wzdłuż w plastry i obgotować w wodzie z dodatkiem przyprawy kuchennej. Marchew powinna być lekko niedogotowana. Marchew osączyć i przestudzić. Jajka roztrzepać z dodatkiem pieprzu i vegety. Na patelni rozgrzać olej. Marchew panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować