Małopolska sałatka z kurkami i podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy 10 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
2.Grzyby oczyszczamy. Większe przekrawamy, a mniejsze zostawiamy w całości. Smażymy 15 minut na roztopionym maśle na małym ogniu, od
czasu do czasu mieszając.
3.Pomidory, paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paski. Pomidory przekrawamy na pół, a ogórka kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Warzywa i grzyby mieszamy z makaronem.
4.Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy. Bazylię myjemy, obrywamy listki i osuszamy. Dekorujemy sałatkę.
Komentarze