Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie danie, gdy już naprawdę nie mam pomysłów i składników na inny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    pół opakowania makaronu pełnoziarnistego pióra
    1 jajko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    pół szklanki sera żółtego
    ząbek czosnku
    ulubione zioła (np. prowansalskie, rozmaryn, estragon)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron ze szpinakiem 1. Makaron gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelnię wrzucam mrożony szpinak, lekko podgrzewam i czekam, aż się roztopi. Gdy szpinak jest już ciepły, dodaję 2 łyżki jogurtu naturalnego, pół szklanki startego sera żółtego, jedno jajko i ząbek startego czosnku. Wszystkie składniki dokładnie mieszam, podgrzewam na patelni jeszcze około 5 minut, ciągle mieszając. Łączę szpinak z makaron i ponownie mieszam składniki.

Porady

Aby było bardziej serowe, często dodaję pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować