Makaron z warzywami i kurczakiem "na szybko"

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie sklecone przez przypadek w wyniku nagłego kreatywnego ataku twórczego. Tak naprawdę to nic odkrywczego ale wyszło smacznie i przy okazji dość ekonomicznie.

  • 20 min

Składniki:

  • - opakowanie dowolnego makaronu
    - 1 mała pierś z kurczaka
    - opakowanie dowolnych "Warzyw na patelnię" - u mnie Włoskie
    - szklanka mleka
    - 2 łyżki śmietany
    - serek topiony ziołowy lub ze szczypiorkiem
    - ulubione przyprawy - u mnie pieprz, pieprz ziołowym, czosnek, gałka muszkatołowa, tymianek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami i kurczakiem "na szybko" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku nastawiamy wodę na makaron - solimy wg. uznania, po zagotowaniu wrzucamy makaron i gotujemy al-dente.
    Na jednej patelni podsmażamy warzywa, doprawiamy do smaku. Na drugiej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną na kawałeczki pierś z kurczaka. W rondelku podgrzewamy mleko, następnie dolewamy śmietanę i dodajemy serek topiony. Podgotowujemy aż zgęstnieje i doprawiamy - tak przygotowany sos dolewamy do smażącej się piersi. Makaron odlewamy, wrzucamy z powrotem do garnka, dorzucamy warzywa z jednej patelni oraz kurczaka z sosem z drugiej patelni. Wszystko razem porządnie mieszamy i podajemy.

Porady

Uważajcie, żeby nie przegotować makaronu, bo po połączeniu z sosem wyjdzie z tego "breja".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować