MAKARON Z BOTWINKĄ

4.5 (162 ocen)

  • 40 min

Danie jest pyszne, proste i tanie do przygotowania i bardzo zdrowe. Jest świetną alternatywą dla zupy botwinki.

  • 40 min

Składniki:

  • • 30 dag makaronu np. świderki
    • 2 pęczki botwinki (bez buraków, same liście i łodygi)
    • 4 ząbki czosnku
    • 5 łyżek jogurtu naturalnego
    • Sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
  • 2. Botwinkę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić obrany i pokrojony w plasterki czosnek, chwilę smażyć uważając aby się nie przypalił. Dodać pokrojoną botwinkę, mieszając smażyć razem przez chwilę.
  • Natalka uwielbia taki makaron 3. Jak botwinka zmniejszy swoją objętość i łodyżki staną się miękkie dodać jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Następnie dodać odcedzony makaron i smażyć razem, mieszając od czasu do czasu. Na koniec danie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Natalka uwielbia taki makaron

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować