Makaron w tuńczykowym sosie

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Pyszne danie z makaronem i rybą, szybkie i smaczne

  • 15 min

Składniki:

  • Tuńczyk w oleju
    Tuńczyk w sosie własnym
    ½ paczki makaronu ( 250 g)
    Śmietana ( 180 ml)
    1 cebula
    Natka pietruszki
    Ocet balsamiczny do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron w tuńczykowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka w oleju przekładam na patenię razem z olejem , tuńczyka w sosie własnym także dodaję razem z zalewą . Obraną i umytą cebulę kroję w kosteczkę i duszę razem z rybą, do momentu aż zmięknie. Po około 15 minutach wlewam śmietankę, i dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku octem balsamicznym, ale troszkę. W między czasie gotuję makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzam, wykładam na talerze i polewam sosem tuńczykowym. Posypuję posiekaną natką . Smaczne i szybkie danie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować