Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Delikatny kurczak, świeży szpinak i słodka śmietanka... iiiii świeżo zmielony pieprz ;)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    250 g makaronu penne
    2 piersi z kurczaka
    250 g świeżego szpinaku
    200 ml śmietanki 30%
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    kawałek sera pleśniowego (może być z niebieską pleśnią)
    świeżo zmieniona sól
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Penne

Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
    Na dużej patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojony drobno czosnek. Dodać filety pokrojone w większą kostkę. Czekać aż kurczak będzie miał złoty kolor. Następnie dodać szpinak. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić solą i pieprzem Całość zagotować .Zwiększyć płomień dodać śmietankę, trochę sera pleśniowego i gotować aż śmietanka się zredukuje . Do gotowego sosu dodać odcedzony makaron i podgrzewać chwilę do połączenia się składników.

Porady

poza sezonem letnim można użyć szpinaku mrożonego, najlepiej liście

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować