Łosoś z ananasem w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Łososia lubię, ananasa również, a w cieście francuskim wprost uwielbiam.Łosoś tak podany świetnie sprawdzi się na nieoficjalnym spotkaniu towarzyskim.Przekąska ta oprócz tego, że smaczna, jest również bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:(10 szt. ; czas przygotowania ok.40 minut)


    2 opakowania gotowego ciasta francuskiego (prostokątne 2 x 275 g)
    3 filety z łososia ok.350 g
    5 plastrów ananasa z puszki lub świeżego
    1 cebula
    1 jajko
    oregano
    kilka łyżek oleju do usmażenia cebuli
    sól, pieprz





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łosoś z ananasem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2b2csed 1. Cebulę obrać, pokroić w talarki i podsmażyć na złoty kolor.
    Plastry ananasa przekroić na pół i osuszyć w papierowym ręczniku.
    Filety z łososia podzielić na ćwiartki. Posypać przyprawami.
  • image-097s1br 2. Ciasto francuskie za pomocą radełka przekroić wzdłuż na pół, a każdą połówkę na pięć małych prostokątów. Na pierwszej części, ułożyć po kawałku łososia, na ten usmażoną cebulę i pół ananasa.
  • image-0126fu8 3. Każdego przykryć drugą częścią ciasta,( uprzednio ponacinanego przez środek w kilku miejscach radełkiem).
    Dokładnie zlepić brzegi i posmarować roztrzepanym jajkiem. Przygotowane drożdżówki / paszteciki ułożyć na pergaminie.
    Piec w nagrzanym piekarniku w 200'C na złoty kolor przez ok. 20 minut.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować