Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jarmuż myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 minut. Dodajemy koperek, przyprawiamy pieprzem cytrynową i solą.
Filet z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy rybę na trzy kawałki i oprószamy ją przyprawą do ryb.
Ciasto francuskie kroimy na 3 części (prostokąty). Na każdej z nich układamy rybę, a na niej kładziemy warzywa. Zawijamy, sklejamy brzegi. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)
Komentarze