Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Filet z łososia pod pierzynką z selera i jarmużu, zapieczony w cieście francuskim.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • filet z łososia 450 gram
    cebula 1 mała szt
    seler korzeniowy 150 gram
    jarmuż 1 duża garść
    olej rzepakowy 3 łyżki
    koperek posiekany 2 łyżki
    ciasto francuskie 1 opakowanie
    pieprz cytrynowy do smaku
    przyprawa do ryb
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 minut. Dodajemy koperek, przyprawiamy pieprzem cytrynową i solą.
    Filet z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy rybę na trzy kawałki i oprószamy ją przyprawą do ryb.
    Ciasto francuskie kroimy na 3 części (prostokąty). Na każdej z nich układamy rybę, a na niej kładziemy warzywa. Zawijamy, sklejamy brzegi. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.54 (279 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

To może cię zainteresować