Lody bananowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Sposób na pyszną ochłodę i wykorzystanie przejrzałych bananów

  • 3 godz.

Składniki:

  • - 5 bardzo dojrzałych wręcz przejrzałych bananów

    - 2 łyżki śmietanki z mleka kokosowego lub śmietany 18 % (może być jogurt naturalny)

    - 3 czubate łyżki wiórek kokosowych

    - dekorki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lody bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm, przekładamy do woreczków, rozkładamy zawartość na płasko i wkładamy do zamrażalki na ok 3 godz. do zamrożenia. Zamrożone banany zmiksować blenderem z dodatkiem śmietanki i kokosu. Uzyskane lody można przełożyć już do pucharków lub odłożyć jeszcze na ok pół godz. do zamrażalki jeśli ktoś woli mocniej schłodzone i przypominające bardziej sorbet.Wierzch ozdobić dekorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować