ok. 150 g ugotowanego ryżu,
duża cebula,
3 ząbki czosnku,
podwójna pierś kurczaka (można zastąpić udkami bez skóry i kości),
½ szklanki bulionu drobiowego (może być trochę więcej),
skórka z limonki plus sok do smaku,
½ szklanki posiekanej kolendry,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, kumin, chili, granulowany czosnek
Limonkowy kurczak z kolendrą i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek drobno posiekać, mięso pokroić na kawałki i przyprawić. Kurczaka usmażyć, odłożyć. Na patelni po mięsie przesmażyć cebulę z czosnkiem (ok. 5 minut), zalać bulionem, zredukować do połowy. Dodać mięso i ryż, skórkę z limonki, sok i kolendrę, wymieszać.
Komentarze