Limonkowy kurczak z kolendrą i ryżem

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Przepis Laury Vitale.

  • 30 min

Składniki:

  • dla 2 osób:

    ok. 150 g ugotowanego ryżu,
    duża cebula,
    3 ząbki czosnku,
    podwójna pierś kurczaka (można zastąpić udkami bez skóry i kości),
    ½ szklanki bulionu drobiowego (może być trochę więcej),
    skórka z limonki plus sok do smaku,
    ½ szklanki posiekanej kolendry,
    przyprawy do smaku: sól, pieprz, kumin, chili, granulowany czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Limonkowy kurczak z kolendrą i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, mięso pokroić na kawałki i przyprawić. Kurczaka usmażyć, odłożyć. Na patelni po mięsie przesmażyć cebulę z czosnkiem (ok. 5 minut), zalać bulionem, zredukować do połowy. Dodać mięso i ryż, skórkę z limonki, sok i kolendrę, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kolendra Kurczak Limonka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować