Likier krówkowy

4.98 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Likier zrobiłam dla koleżanki w prezencie, jednak od tej pory gdy tylko się kończy robię nowy.

Składniki:

  • 0,7l wódki
    1 puszka masy krówkowej
    0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.98 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę krówkową przełożyć do miski i dodać kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku. Całość wymieszać lub lekko zmiksować. Dodać alkohol, mleko skondensowane i całość ponownie wymieszać i pozostawić na kilka dni do „przegryzienia”.

Porady

Jako, iż to był prezent, przelałam wszystko do butelki 5l i co kilka dni energicznie potrząsałam. Na sam koniec przelałam do karafki szklanej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować