Likier krówkowy

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Przepyszny i niesamowicie słodziutki likier :-) idealny na "babski wieczór ".

  • 20 min

Składniki:

  • 60dag cukierków krowek
    1 mleko zageszczone niesłodzone 500ml
    0,5 l wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Cukierki Krówki Napoje Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukierki rozdrabniamy - ja kroje nożem. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy krówki i podgrzewamy na małym ogniu. Cały czas mieszamy delikatnie aż cukierki się całkiem rozpuszczą i połączą z mlekiem. Uważamy żeby nie zagotować! Studzimy. Do przestudzonego mleka powoli wlewamy wódkę, mieszamy aż składniki się połączą. Przelewamy do butelek. Odstawiamy przynajmniej na 3 dni.

Porady

Likier im dłużej stoi tym lepszy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Cukier Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować